Rypyt pois ilman Botoxia?

Yhä useammat päätyvät Botoxiin halutessaan säilyttää ihon nuorekkuuden. Tällöin ihoon ruiskutetaan pieni määrä myrkkyä, joka lamauttaa lihakset käsittelyalueelta. On olemassa kuitenkin myös muita keinoja ryppyjen silottamiseen.
Studio shot of young beautiful woman outdoors wearing watches

Tämä on epäilemättä tehokas tapa, sillä esimerkiksi otsan rypistäminen ei onnistu muutamien kuukausien ajan, ja ihminen näyttää tämän vuoksi rennommalta ja iho sileämmältä. Vaikutuksen ylläpitäminen vaatii kuitenkin säännöllisiä uudelleenkäsittelyjä ja kasvot voivat normaalien ilmeiden puuttuessa näyttää epäluonnollisilta.

Johtuvatko rypyt kasvojen ilmeistä?

Useimmat rypyt eivät itse asiassa johdu kasvojen ilmeistä. Ryppyjä alkaa syntyä tavallisesti lähestyttäessä 30 ikävuoden ikää tai nuorilla kolmikymppisillä. Lapsilla ja nuorilla on harvemmin ryppyjä ja juonteita vaikka he ilmehtivät kasvoillaan koko ajan. Ryppyjä ilmestyy sitä paitsi myös kaulalle, dekolteen alueelle, ranteisiin, vatsaan ja reisien takaosaan. Ja pikkujuonteita alkaa olla oikeastaan kaikkialla…

Elimistön kollageenitaso alkaa laskea 30 ikävuoden jälkeen. Kollageeni on tärkein yksittäinen ihon elastisuuteen vaikuttava tekijä. Kun kollageenin määrä laskee, iho ei enää pysty taistelemaan haitallisia tekijöitä, kuten auringonvaloa, saasteita, kasvojen ilmeitä, huonoa ruokavaliota tai tupakanpolttoa, vastaan samaan tapaan kuin aiemmin. Iholle alkaa ilmestyä pysyviä ryppyjä ja juonteita ja esimerkiksi ihon painaumien tasoittuminen kestää kauemmin. Esimerkkejä tästä ovat poskeen painuneet jäljet sohvalla nukutun päivälevon jälkeen, sukkien tai puseron hihojen resorin jäljet nilkoissa ja ranteissa ja housujen jättämät painaumat vyötäröllä. Iho ei kerta kaikkiaan ole yhtä kimmoisa kuin ennen. Huolehtimalla elimistön kollageeninsaannista on mahdollista auttaa tämän prosessin kääntämisessä ja ihon elastisuuden lisäämisessä.

Haluatko kokeilla kollageenia, jolla on dokumentoituja vaikutuksia ryppyihin ja juonteisiin?

Valitse oikea tuote!

Myynnissä on useita erilaisia kollageenituotteita, eikä niillä kaikilla ole samoja dokumentoituja vaikutuksia. Tutkimukset ovat nimittäin osoittaneet, että kollageenipeptidien on oltava pilkottu juuri tarkalleen oikeanpituisiksi, jotta iho voi käyttää niitä hyväkseen. Vain silloin ne voivat tehota ryppyihin. Oikeantyyppisen kollageenin valinta on siis tärkeää, sillä kaikilla tuotteilla ei ole samoja tutkittuja vaikutuksia.

Oslo Skin Lab® tuo markkinoille The Solution Anti-wrinkle collagen -tuotteen. Tämä mauton jauhe voidaan lisätä haluttuun ruokaan tai juomaan. The Solution™ on ainoa tuote Pohjoismaissa, joka sisältää kaksoissokkotutkimuksissa tehokkaaksi osoittautunutta Verisol®-kollageenia.

Tutkimusten mukaan Verisol®-kollageenin teho on merkittävä(2). Eräs tutkimus oli satunnaistettu ja lumekontrolloitu kaksoissokkotutkimus, johon osallistui 114 iältään 45–65-vuotiasta koehenkilöä. Kukaan tutkimukseen osallistunut – koehenkilöt ja tutkimushenkilökunta mukaan luettuina – eivät tienneet, kuka sai kollageenia ja kuka lumevalmistetta (valmistetta, jossa ei ollut vaikuttavia ainesosia). Kummassakin ryhmässä oli 57 naista.

Tutkimuksessa mitattiin silmiä ympäröivän ihon ryppyjen syvyyttä, sillä juuri tällä alueella useimmilla on ryppyjä tietyssä iässä. Kaikkien iho mitattiin objektiivisesti ennen käsittelyn alkua sekä 4 ja 8 viikon kuluttua. Käsittelyn loputtua ryppyjen syvyys oli vähentynyt keskimäärin 20 %.

Saattaa siis olla kannattavaa investoida ihon elastisuutta yleisesti parantavaan käsittelyyn riippumatta siitä, haluaako lisäksi käsitellä erityisalueita esimerkiksi Botoxilla. Ehkä juuri tämä on arjen ihonhoidon uusi trendi?

 

Dr. Stephan Hausmanns, Vice President Business Unit Health & Nutrition:

This is clearly demonstrated by a significant increase in collagen and elastin synthesis, with the result of statistically significant wrinkle reduction after only 4, and even more pronounced after 8 weeks of treatment. In simple words: The participants looked considerably younger after the treatment.