32673.jpg

Kollageenista apua selluliittiin?

Tutkimuksen mukaan säännöllinen kollageenilisän käyttö voi vähentää selluliittia.

Selluliittia muodostuu meistä useimmille, ja toisille muita enemmän. Moni huomaa jo 20-vuotiaana muhkuraisen appelsiini-ihon alkavan kehittyä pakaroitten ja reisien ympärille.

Vuosien myötä selluliitin muodostuminen yleensä vain kiihtyy, ja jossain vaiheessa saattaa uimapuvussa rannalla esiintyminen tuntua kiusalliselta. Voiko selluliitin vähentämiseksi tehdä jotain?

Miksi selluliittia muodostuu?

Ylipainolla ja geeneillä on merkitystä selluliitin muodostumiseen, ja voimme myös elämäntavoillamme vaikuttaa siihen, kuinka paljon ja kuinka nopeasti selluliittia muodostuu. Kehon kollageenipitoisuuden merkitystä ihon sileyteen ja kiinteyteen ei moni vielä tunne. Kehomme sidekudos koostuu suurimmaksi osaksi kollageenista. Kollageenilla onkin tärkeä tehtävä ihon rakenteen kunnossa pitämisessä.

Tutkimukset osoittavat selluliitin vähentyneen

The Solution™ -valmisteen kollageenin käytön on tutkimuksissa osoitettu vähentäneen merkittävästi selluliittia kuuden kuukauden kuluessa – niin yli- kuin normaalipainoisillakin. Tutkimukset on julkaistu lääketieteellisissä aikakauslehdissä.

Dietary Supplementation with Specific Collagen Peptides Has a Body Mass Index-Dependent Beneficial Effect on Cellulite Morphology. Schunck M, Zague V, Oesser S, Proksch E. J. Med Food 2015 18(12):1340-8