RS486_OSL_0521_54177_W-Article_1140x600.jpg

Vireyttä aamuihin Saaran vinkeillä!

Aloita aamusi lempeästi pilatesohjaaja Saara Sahrmanin tapaan.

Aamu on mielestäni vuorokauden parasta aikaa. Ikään kuin edessä olisi tyhjä paperi ja voin vielä päättää, millaisilla sävyillä päiväni maalaan.

Tunnen heti aamulla, jos olen noussut väärällä jalalla ja tähän saa muutoksen helposti kirjaamalla viisi asiaa, joista voin olla kiitollinen. Usein teen tämän ihan vain varmuuden vuoksi, jotta saan laitettua hyvän kiertämään omissa ajatuksissani. Sitten on helpompi kohdata omat läheiset sekä asiakkaat.

OSL_Saara_Sahrman_03133_0520_1140x600.jpg

Minulle erityisen tärkeä arvo on harmoniset ihmissuhteet, joissa kommunikaatio on avointa ja hyväksyvää.
Yleensä hymyilen muutaman kerran heti aamulla vain itselleni. Pääni nousee pystyyn ja silmät kirkastuvat jo ensimmäisestä hymystä. Suosittelen hymyilyä ja nauramista aina kun mahdollista!

Aamuihini kuuluu usein cappuccino, johon sekoitan Oslo Skin Labin The Solution™ -kollageenijauheen. Aamupalani voi olla mitä tahansa laadukkaan leivänpalan ja oliiviöljytilkan tai luonnonjogurtin ja myslin väliltä, kunhan se ei ole liian raskasta, koska syön usein ensimmäisen kerran klo 6-7 välillä.

Aamuissa on erityistä rauhaa, kun pyrkii heräämään arkenakin noin tuntia ennen muuta perhettä. Vaikka vilkaisenkin puhelintani usein aamulla, laitan viestit ja sähköpostit odottamaan avatessani kehoni uuteen päivään. Kutsun tätä hetkeä kehon haukotteluksi. Hetki kestää viitisen minuttia ja tapahtuu pystyasennossa.

Ensimmäiseksi koputtelen ja painelen lempeästi rintakehäni sivuja ja hengitän voimakkaasti sisään ja ulos muutaman kerran laajentaen rintakehää sisältä ulospäin.

Toiseksi kurkottelen käsivarsiani yhdessä rintakehäni kanssa kaikkiin ilmansuuntiin: ylös, alas, sivutaivutukseen, pyöristykseen sekä taaksetaivutukseen. Näissä kurotuksissa ikään kuin kainalot haukottelevat ja laajenevat hengityksen tehostamana.

Kolmanneksi improvisoin minuutin verran tuottaen selkärangan aaltoilevaa liikettä mieleni mukaan. Nostelen ja pyörittelen jalkoja, tanssin pienen hetken. Kannattaa kokeilla! Tanssiessa huolet eivät paina ja hymy nousee kasvoille. Kaupan päälle keho virkistyy ja kehrää uudelle päivälle!

Toivottavasti pidit vinkeistäni. Leppoisia aamuhetkiä sinulle!