OSL_IT6_WA_1140x600.jpg

Viikonloppu Milanossa

Poimi talteen loistavat vinkit viikonloppumatkan järjestämiseen Milanossa. Kokosimme yhteen tärkeimmät nähtävyydet ja vinkit helppoon liikkumiseen tässä trenditietoisessa, mutta Italialaiseen tapaan rennossa kaupungissa.

Suunnitteilla viikonloppumatka Milanoon? Tämä lyhyt opas tarjoaa sinulle kaiken tarvittavan, viettääkseni ikimuistoisen reissun saaden mahdollisimman paljon irti Milanosta jopa lyhyelläkin visiitillä! Oslo Skin Lab -tiimimme Sara on koonnut paikallisen silmin tärkeimmät nähtävyydet, sekä vinkit missä syödä ja miten liikkua. Kuten kaikki Italian kaupungit, Milanokin pursuaa historiaa ja perintöä, mutta Milanosta löydät kaikkein tärkeimmät kätevästi kaupungin keskustasta.

Piazza del Duomo

Piazza del Duomo (tuomiokirkon aukio) on Milanon suurin aukio. Se on nimetty sitä hallitsevan ja aukion edustalla sijaitsevan Milanon tuomiokirkon (Duomo) mukaan. Tori on kaupungin keskipiste sekä maantieteellisesti että taiteellisesti, kulttuurisesti ja sosiaalisesti. Duomo on Milanon tunnetuin ja itse asiassa Italian suurin kirkko, ollen samalla harvinainen esimerkki ihmisen rajoja rikkovasta arkkitehtuurista ja insinööritaidosta.

Duomo

Galleria Vittorio Emanuele

Aivan Piazza del Duomon vieressä sijaitsee Galleria Vittorio Emanuele, vanha ulkoilmakauppakeskus, joka on avoinna kaikille. Se on tunnettu sen luonteenomaisesta arkkitehtuurista ja koristelusta. Olet varmasti nähnyt kuvia kadun lasikupoleista ja kauniista yksityiskohdista. Tämä on täydellinen paikka kävellä, ihastella ympäristöä ja kierrellä kauppoja – kaikkea yhtäaikaisesti!

Hauska fakta: lattian mosaiikissa on härkä, ja perinne sanoo, että sinun on asetettava kantapää härän kiveksiin ja pyöräytettävä kolme kertaa hyvän onnen saamiseksi. Härän osat on jouduttu uusimaan useita kertoja vuosien varrella, koska ne kuluvat nopeasti niin monen ihmisen pyöriessä niillä päivittäin.

Galleria Vittorio Emanuele

Piazza della Scala

Jos menet Galleria Vittorio Emanueleen sisään Piazza del Duomon päästä ja kuljet sen läpi, saavut Piazza della Scalaan, toiselle tärkeälle aukiolle Milanossa. Jokainen tämän aukion sivu on historiallisesti tärkeä. Takana on Galleria Vittorio Emanuele, vasemmalla on Teatro alla Scala - Milanon kuuluisin oopperatalo, Teatro alla Scalan edessä on Palazzo della Banca Commerciale Italiana, yksi Italian vanhimmista pankeista, ja oikealla aukion viimeisellä jäljellä olevalla puolella on Palazzo Marino, Milanon kaupungintalo. Palazzo Marinossa järjestetään myös tilapäisiä taidenäyttelyitä, joihin pääsee ilmaiseksi. Se on mukava vaihtoehto sateisille tai kylmille talvipäiville!

Brera-alue

Brera on Milanon trendikkäimpiä ja historiallisimpia alueita. Brera tunnetaan taiteilijoiden kaupunginosana Milanon taidekoulun, historiallisen museogallerian, nykytaidegallerioiden ja ateljeiden ansiosta. Alue on eloisa, elegantti ja omaperäinen. Voit tulla tänne myös illalla viettämään aikaa alueen hienoissa baareissa ja ravintoloissa.

Brera on Milanon trendikkäimpiä ja historiallisimpia alueita

Castello Sforzesco

Castello Sforzesco oli Sforzan suvun, Milanon herttuoiden, asuinpaikka. Nykyään se on useiden taidenäyttelyiden ja historiallisten näyttelyiden koti, joissa voi vierailla. Jos et kuitenkaan halua vierailla museossa, vaan mieluummin vain katsella ympärillesi, voit vierailla linnan sisäpihalla ilmaiseksi, koska se toimii kulkuaukkona Piazza Cairoliin ja Parco Sempioneen, Milanon suurimpaan puistoon. Käveltyäsi suihkulähteen ohi linnan portista, on kuin saapuisit satoja vuosia taaksepäin ajassa.

Castello Sforzesco

"Moderni" Milano

Jos pidät modernista arkkitehtuurista, kävele Porta Nuova -alueella, joka sijaitsee lähellä edellä mainittua Brera-naapurustoa. Tämä on yksi kaupungin tärkeimmistä liikealueista, ja suuri osa tästä uudesta alueesta on jalankulkualuetta, joten siellä on mukava kävellä eri merkkiliikkeiden ja hienojen ravintoloiden ympärillä. Saapuessasi Piazza Gaulentiin suuntaa katseesi ylös ja näet UniCredit Towerin, Milanon korkeimman rakennuksen ja Stefano Boerin suunnitteleman Bosco Vertcialen (Vertikaalimetsä), ylellisen asuintornin, jossa on 900 puuta ja 9 000 neliömetriä terassia.

Bosco Vertciale on ylellinen asuintorni, jossa on 900 puuta ja 9 000 neliömetriä terassia

Kokeile milanolaista aperitiivia Naviglissa!

Yksi kokemus, joka ei saa puuttua Milanon aikataulustasi, on milanolainen "aperitivo". Työpäivän jälkeen alkava Aperitivo tarkoittaa käytännössä sitä, että ravintolassa tai baarissa maksat kiinteän hinnan (yleensä noin 10 euroa) juomasta, ja se sisältää myös erilaista ruokaa ja naposteltavaa – paikasta riippuen. Jotkut paikat tarjoavat buffetin, kun taas toiset tuovat tarjottimia pöytääsi. Monet eri baarit tarjoavat tätä ”aperitivoa” ympäri kaupunkia, ja joitakin suosittuja alueita aperitiivolle Milanossa ovat Navigli, Arco della Pace ja Brera.

Nauti perinteisesta Milanolaisesta aperitivosta Naviglissa

Kuinka liikkua Milanossa?

Kaikki Milanon tärkeimmät nähtävyydet ovat kävelymatkan päässä toisistaan. Jos et kuitenkaan halua kävellä liikaa, voit helposti käyttää julkista liikennettä, kuten perinteistä oranssia raitiovaunua, bussia tai metroa. Myös taksit liikkuvat Milanossa hyvin, etenkin keskustan alueella. Uusimpana lisäyksenä Milanoon, kuten moniin muihinkin Euroopan kaupunkeihin, on rantautuneet vuokrattavat ja helppokäyttöisen sähköpyörät sekä -potkulaudat.

Kaiken kaikkiaan Milano on helppo, historiallinen ja trenditietoisen kaupunki, mistä voit nauttia ympäri vuoden. Ainoastaan elokuussa jotkut perinteikkäistä vierailukohteista ovat kiinni kesälomasesongin takia. Jos sinulla on enemmän aikaa, pääset myös Milanosta vain muutamassa tunnissa upeille Italian järville tai Alppien vuoristoon!