OSL_Jenni_1140x600_FI_0223.jpg

Tuloksellista ihonhoitoa pintaa syvemmältä

Jenni Alexandrova tutustuu VISIA-ihoanalyysiin ja haastattelee ihonhoidon ammattilaista Oslo Skin Lab x Skinmed Helsinki -yhteistyön tiimoilta.

Skinmed on Helsingissä toimiva innovatiivinen ihonhoitoklinikka, jossa kokeneet ihonhoidon asiantuntijat, sairaanhoitajat ja kosmetologit, tarjoavat korkealaatuista ihonhoitoa käyttämällä uusinta saatavilla olevaa teknologiaa. Skinmedin tavoitteena on mm. tukea kaikkia ihonsa kanssa kamppailevia yksinkertaistamalla heidän ihonhoiturutiinejaan. Skinmed on myös yksi Oslo Skin Labin yhteistyökumppaneista.

Juttelimme Skinmedin perustajan, Anne Tuovisen kanssa.

Kenelle ja mihin käyttötarkoitukseen suosittelet The Solution™ -kollageenia? 

- Kaikille, jotka haluavat kokeilla kollageenivalmisteita tukemaan ihon hyvinvointia sekä heille joilla ilmenee kollageenipuutosta. Suositamme oheen myös C-vitamiinia, joka tehostaa kollageenin imeytymistä.

Miksi kiinnostuitte The Solution -tuotteesta?

- Viimeaikaiset tutkimustulokset tukevat kollageenivalmisteen käyttöä (tutkimustuloksia löytyy PubMedistä esim. Oral Collagen Supplementation: A Systematic Review of Dermatological Applications) ja sen hyödyllisiä vaikutuksia mm. ihon ryppyisyydessä ja kimmoisuudessa. Toki lisää tarvitaan tutkimustuloksia, mutta jo näiden tutkimustulosten valossa suhtaudun positiivisesti kollageenilisän käyttöön. Jos itse pystyy omilla valinnoillaan vaikuttamaan mahdolliseen kollageenin tuotannon tehostumiseen, olen niitä valmis hyödyntämään.

Kuinka kollageenilisä tukee muita kosmeettisia hoitoja?

- Teemme paljon esimerkiksi mikroneulaus- ja radiofrekvenssihoitoja, jotka on suunniteltu lisäämään omaa kollageenintuotantoa. Suosittelemme niiden ohelle Oslo Skin Labin kollageenilisän käyttöä. Tällä pyritään myös tukemaan kotona tapahtuvaa hoitoa, jolloin asiakas voi tukea hoidon tuloksia. Moni asiakkaamme huomannut positiivisia muutoksia ihossaan kollageenilisän myötä.

Skinmed on hyödyntänyt VISIA-ihoanalyysilaitetta havainnollistamaan kollageenilisän käytön hyötyjä, jotka tyypillisesti ilmenevät pidemmän säännöllisen käytön myötä. VISIA-laitteella kuvataan asiakkaan kasvot pintaa syvemmältä, jolloin hienovaraisiakin muutoksia pystytään havainnoimaan pitkällä aikavälillä.

imagenzz.pngKuvassa Skinmedin omistaja Anne (vas.) ja Anu. Valokuva Vuokko Salo.

Miten hyödynnätte VISIA-ihoanalyysia? 

- VISIA on ihoanalyysilaite, joka kertoo ihon hyvinvoinnista pintaa syvemmälle. VISIA todellistaa ja havainnollistaa ihon kuntoa asiakkaillemme. VISIA on päivittäinen työvälineemme ja katsomme usein asiakkaan ihon lähtötilanteen ja sen mukaan teemme hoitosuunnitelman asiakkaalle. Jos ongelmana ovat esim. ihohuokoset tai epäpuhtaudet, pystymme katsomaan tilanteen hoitojakson jälkeen esim. 3 kuukauden kohdalla. Tai jos teemme muutoksia ihonhoitotuotteiden käyttöön, pystymme VISIAn avulla katsomaan mitä olemme saavuttaneet muutoksilla. Emme tee kuitenkaan VISIAA esim. kuukauden välein vaan vähimmäisaika on noin 3-6 kuukautta. Suosittelemme VISIA-analyysia kaikille, jotka ovat kiinnostuneita ihonsa kunnosta ja hyvinvoinnista.

Miten VISIA-analyysia voidaan hyödyntää kollageenilisää käyttäessä? 

- Suurimpia muutoksia analyysissä on nähty ryppyjen sekä ihon pinnan (tasaisuus) osalta. Usein meillä asiakkaat käyvät valitettavan pian (jo kuukauden kohdalla) VISIA:ssa kollageenivalmisteen käyttöön otosta, joka ei ehkä anna ihan todellista tulosta kuin jos tuotetta olisi käytetty 3-6 kuukautta.