SATOKAUSIKALENTERI_OSLOSKINLAB_OMENA_TUOREPUURO_PUNAHERUKKA_1140x600.jpg

Satokauden omenatuorepuuro

Satokausikalenteri loi Oslo Skin Labille tämän ihanan Overnight Oats -reseptin satokauden herkuista! Monille tuttu tuorepuuro maustetaan nyt sesongin omenoilla, hampunsiemenillä sekä ihoa heleyttävällä The Solution -kollageenijauheella. Muokkaa ohjetta sesongin ja maun mukaan ja vaihda omena vaikka päärynöihin, kirsikoihin tai luumuihin.

"Tuorepuuro, jossa maistuu omenapaistoksen maut. Helppoa perusohjetta voi muokata oman maun mukaan – voit käyttää vaikka päärynöitä, kirsikoita tai luumuja omenan sijaan. Kanelin lisäksi tai sijaan voi laittaa neilikkaa tai kardemummaa.

Hampunsiemenet on hyvä kotimainen pähkinän korvike, jolla saa paahteista makua ja tekstuuria puuron joukkoon. Mutta sen voi halutessaan korvata pähkinä- tai mantelirouheella, Voi kokeilla myös chia-siemeniä niiden sijaan.

Vaahterasiirappi sopii syksyiseen tunnelmaan, joka lisää omenapaistosmaista makua - mutta sen voi halutessaan korvata myös juoksevalla hunajalla. Myös mantelivoin voi korvata halutessaan makeuttamattomalla ja suolattomalla maapähkinä- tai cashew-voilla.

Suola tasapainottaa makuja ja korostaa kaikkia muita aromeja."

=================

Omenatuorepuuro

2 annosta

 

Omenat:

  • 2 kpl pieniä kotimaisia omenoita
  • 1/2 tl kanelia
  • 1/2 rkl vaahterasiirappia
  • hyppysellinen suolaa

 

Puuro:

  • 2 pss päivittäistä annosta Oslo Skin Lab The Solution-kollageenijauhetta
  • 1,75 dl kaurahiutaleita
  • 1,5 dl kaurajuomaa
  • 1 rkl kuorittuja hampunsiemeniä
  • 1/2 rkl vaahterasiirappia
  • hyppysellinen suolaa
  • 1/2 tl kanelia
  • 2 rkl mantelivoita (suolatonta)

 

Lisäksi:

  • koristeluun tuoreita marjoja, esimerkiksi punaherukoita

 

Huuhtele omenat ja lohko ne pienen suupalan kokoisiksi paloiksi. Kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria. Laita omenat, kaneli, vaahterasiirappi ja suola kattilaan ja kypsennä niitä matalalla lämmöllä, kunnes omenat ovat hieman pehmenneet. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Sekoita kaikki puuron raaka-aineet keskenään.

Laita puolet omenoista pienen kulhon tai purkin pohjalle ja annostele puuro niiden päälle. Lusikoi loput omenoista puuron päälle. Peitä astiat kevyesti ja anna tekeytyä jääkaapissa muutaman tunnin tai yön yli.

Lisää päälle tuoreita marjoja ja nauti aamu- tai välipalana.

P.S. The Solution -kollageenijauhe sekoittuu helposti mihin tahansa ruokaan tai juomaan.