RS576_OSL_Simonsen_B8I0659_W-Article_1140x600.jpg

Renée Toftin haastattelu: Aamurutiinit, talviuinti ja uudenvuodenlupaukset

Entisestä huippumallista ja nykyisestä kirjailijasta, ohjaajasta ja psykologista, Renée Toftista tuli yksi Oslo Skin Labin Tanskan lähettiläis käytettyään The Solution -kollageenilisää kahdeksan kuukautta.

58-vuotias Renée ei juuri mieti ikäänsä numeroissa – hän haluaa näyttää ja tuntea olevansa paras versio itsestään iästä riippumatta. Juttelimme Renéen kanssa vuoden vaihtumisesta ja mm. talviuintiharrastuksesta, jolla on iso merkitys hänen hyvivoinnilleen.

Millainen on aamurutiinisi?

Minulla on aika vähän aamurutiineja suoraan sanottuna. Aloitan päivän aina hyvin hitaasti kahvikupillisella ja sanomalehdellä. Joskus minulla on aamukävely- tai uimatreffit ystävän kanssa. En syö koskaan aamiaista, koska minulla on yleensä nälkä vasta melko myöhään päivällä.

Mikä on parasta aamuissasi?

Luulen, että se on aamuissa vallitseva rauhallisuus kun olen juuri noussut ja uusi päivä on alkamassa. Nousen yleensä noin 7.30 tai 8. Talvella, kun tähän aikaan on vielä pimeää, on ihana sytyttää takka ja paljon kynttilöitä.

Kertoisitko meille lisää talviuintiharrastuksestasi ja sen terveysvaikutuksista?

Talviuinti – tai ihan vaan uiminen, on minulle tauko ja rentoutumishetki. Yhdistän sen usein saunomiseen. Pohjoismaissa on yleistä, että saunasta pääsee helposti veteen. Lämmön ja kylmän vaihtelu auttaa minua pääsemään entistä syvemmälle rentoutumistilaan ja sitä kautta keskittymään kehooni ja tunteisiini.

Siitä lähtien kun aloitin talviuninnin vuosia sitten, en ole kärsinyt pohjoisen pimeistä talvista samalla tavalla. Huomaan vaikutukset myös lisääntyneenä energiana ja kirkkaampana mielenä. Vedessä luonnon lähellä oleminen on minulle eräänlainen maadoittava kokemus, ja kun lähden uimaan ystävien kanssa, se lisää päivääni sosiaalista puolta. Talviuinnin sanotaan myös parantavan verenkiertoa ja jopa polttavan enemmän kaloreita. Tuoreen tutkimuksen mukaan se auttaa polttamaan myös "ruskeaa rasvaa", josta voi olla vaikea päästä eroon. Etuja on paljon!

RS571_OSL_Simonsen_14838_W-Article_1140x600.jpg

Mitä mieltä olet uudenvuodenlupauksista?

Vaikka en itse usein tee lupauksia, pidän ajatuksesta, että uuden vuoden alkaessa halutaan uudistaa jotain itsessään myös. On hienoa, että on tavoitteita ja ihanteita, kuten vaikka en halua enää tupakoida, tai haluan huomioida läheisiäni enemmän, tai haluan huolehtia itsestäni paremmin. Miksi ei? Sillä, että monet ihmiset menettävät nopeasti yhteyden tavoitteisiinsa, ei mielestäni ole väliä. Ajatus, tietoisuus, muutoksen tai kehityksen halu ovat kaikki tärkeitä. Kaikki alkaa näiden tiedostamisesta.

Mikä on sinulle paras tapa aloittaa vuosi?

Käyn itse asiassa usein talviuinnilla joulukuun viimeisenä päivänä ja sanon hyvästit kuluneelle vuodelle. Viime vuosina en ole varsinaisesti humaltunut uudenvuodenaattona, mutta viime vuoden ensimmäisenä päivänä olin krapulassa ja päivä meni konfettien siivoamiseen. Tänä vuonna ensimmäinen tammikuuta vietetään rauhallisemmin, käymme metsäkävelyllä tai uimassa ja kesktymme perheen yhteiseen aikaan.