OSL_Saara_Sahrman_03181_0520_1920x1080.jpg

Pilates-ohjaaja Saara Sahrman: vanheneminen on helpottavaa!

Saara Sahrman on pilates-ohjaaja, musiikkipedagogi ja Turussa sijaitsevan Sporting Art Studion omistaja. Saara on kehittänyt SaSS -kehonhallintamenetelmän ja työssään opettaa kehonhallintaa modernilla tietämyksellä, intuitiivisesti, aina asiakkaan näkökulmasta. Saaran mielestä on tärkeää, että hyvä olo näkyy ulospäin.

Miten suhtaudut vanhenemiseen?

Minusta vanheneminen on helpottavaa. Parikymppisenä elämäni oli paljon suorituskeskeisempää nykyhetkeen verrattuna. Nyt, 41-vuotiaana olen edelleenkin utelias, opinhaluinen ja tavoitteellinen, mutta suhtaudun itseeni rennommin. Olen oppinut nauttimaan keskeneräisyydestä, joka mahdollistaa luovuuden säilymisen alallani. Kehoni on pehmentynyt muutaman viime vuoden aikana ja pidän sitä myönteisenä muutoksena. Osaltaan siihen on varmasti vaikuttanut poikani syntymä ja ikä, osaltaan tapani liikkua. Käytän mielelläni runsaasti aikaa liikkuvuusharjoitteluun. Ihmiskeho on hämmästyttävän ihmeellinen ja uusiutymiskykyinen. Koen, että olen paljon joustavampi liikkuvampi ja henkisesti valppaampi kuin kymmenen vuotta sitten. Kasvojen pienet rypyt ovat mielestäni kauniita, mikäli kasvojen lihaskunnosta vain jaksaa huolehtia. Ikä tuo parhaimmillaan itsetuntemusta ja kokemusta, sekä perspektiiviä tekemiseen.

Miten huolehdit itsestäsi?

Rytmi ja säännöllisyys unen, ravinnon ja liikunnan suhteen ovat hyvinvointini perusta. Arjessani en kuluta näistä mitään liikaa. Nousen mielelläni klo 6-7 välillä, jolloin kehoni virittyy uuteen päivään parhaiten. Suosin ruokavaliossani proteiineja, kasviksia ja hyviä rasvoja. Lohiöljyä, E-vitamiinipitoista vehnänalkioöljyä sekä pellavansiemen- ja MCT-öljyjä käytän päivittäin. Huomaan nopeasti lihaskireyden lisääntyvän, mikäli hyvien rasvojen saanti on jäänyt liian vähäiseksi. Koen myös tärkeänä suojata hermostoani ylikierroksilta rajoittamalla sokerin ja kahvin kulutusta. Itsestä huolehtimisessa tuskin voi liikaa painottaa kokonaisvaltaisuuden merkitystä.

Mistä kauneusrutiinisi koostuu?

Hyvä ihonpuhdistus aamuin illoin on mielestäni erittäin tärkeää. Aamuisin puhdistan kasvoni emäksisöivällä mineraalisuolalla, joka kiihdyttää happojen ja kuona-aineiden erittymistä ihosta. Nautin tunteesta, kun ihoni hengittää. Muita kauneusrutiineitani ovat ihon perusteellinen kosteutus iltaisin sekä aurinkosuojan käyttäminen kevät- ja kesäaikaan.

OSL_Saara_Sahrman_03303_0520_1140x600.jpg

Mitä apua olet saanut The Solution -tuotteesta?

Oslo Skin Labin kollageenijauhe on täysin lisäaineeton ja rakastan sitä! Se on myös pakattu kauniisti ja on todella helppokäyttöinen annospussiensa ansiosta. Nautin jauheen joko sitruunaveteen sekoitettuna tai aamukahvini joukossa. Kollageenikahviin sekoitan usein myös MCT-öljyä ja voita. Tehosekoittimessa tästä syntyy maukas ja virkistävä juoma. On tutkittu, että kollageenin tuotanto vähenee radikaalisti 40-vuotiaana ja sen olen huomannut minäkin. The Solutionin vaikutuksen aloin huomata jo kuukauden käytön jälkeen. Koen, että herkkä ihoni on lujittunut varsinkin kasvojen alueella ja meikki asettuu paremmin kuin ennen tuotteen käyttöä. Iho on sopivalla tavalla paksumpi ja sileämpi käyttäessäni The Solution -tuotetta.

Minkä neuvon antaisit nuoremmalle itsellesi?

Maailma pyörii kyllä, vaikka pysähtyisit hetkeksi!

Seuraa Saaraa Instagramissa @sportingartstudio. 

Saara Sahrmanin kasvoharjoitteet

Saara Sahrmanin kasvolihasharjoitteet

Pilatesohjaaja Saara Sahrmanin kehittämä kehonhuoltomenetelmä SaSS on lyhenne sanoista Sporting art Saara Sahrman ja se kuvastaa Saaran tapaa mieltää keho instrumentiksi. Myös kasvojen alueen lihakset tarvitsevat säännöllistä lihashuoltoa pysyäkseen kimmoisina ja nuorekkaina. Kasvojen harjoittelussa tukipilarit ovat tehokas palleahengitys ja keskustankäyttö, jotka kytkeytyvät niin venytyksiin kuin pään alueen lihaskuntoliikkeisiinkin. Harjoitteita suositellaan tehtäväksi kerran päivässä 3-5 päivänä viikossa.