RS1431_Renee_22049_W-Article_1140x600.jpg

Suojaa iho auringon haittavaikutuksilta näillä yksinkertaisilla toimenpiteillä

Auringonpaiste saattaa tuoda hetkessä mieleen onnellisia muistoja lapsuuden kesistä, mutta jos unohdut aurinkoon unelmoimaan, se polttaa ihosi yhtä nopeasti. On yleisesti tiedossa, että aurinko on loistava D-vitamiinin lähde, joka auttaa immuunijärjestelmääsi toimimaan normaalisti, mutta samalla se on ihon pahin vihollinen.

Ihon suojaaminen auringon haitallisilta säteiltä korostuu etenkin kesällä entisestään. Samalla kun nautit auringon tuomasta lämmöstä, D-vitamiinista ja hyvästä mielestä, muista nämä:

  • Käytä aurinkovoidetta, joka suojaa sekä ihon ikääntymisen merkkejä vauhdittavilta UVA-säteiltä sekä polttavilta UVB-säteiltä.
  • Tarkista UV-indeksi ja vältä auringossa oleskelua keskipäivällä ja aina tarpeen mukaan.
  • Käytä aurinkohattua ja suojaa iho vaatteilla.
  • Käytä aurinkovoidetta runsaasti ja lisää sitä muutaman tunnin välein ja aina uinnin jälkeen.

Oslo Skin Labin brändilähettiläs ja entinen huippumalli, tanskalainen Renée Toft Simonsen, on tullut tietoisemmaksi auringosta ikääntymisen myötä. Hän haluaa edelleen nauttia auringosta, mutta tiedostaa samalla sen negatiiviset vaikutukset:

”Nuorempana en ollut auringossa kovin varovainen, mutta nyt kun minulle on alkanut tulla pigmenttiläiskiä, minun täytyy olla. Auringolla on tietysti ikääntymistä nopeuttava vaikutus ihoon, mutta täytyy myöntää, että rakastan aurinkoa, auringonottoa, rannalla olemista ja ylipäätään auringon lämpöä ja valoa. Nykyään kuitenkin suojaan ihoni SPF 50 -suojakertoimella kauttaaltaan aina kun olen auringossa! ”

Suomen kesä on lyhyt, joten kannustamme sinua nauttimaan valosta ja ulkoilusta – ihon suojaamista unohtamatta!