_A3A5705_reg_flat_1920x1080.jpg

Miten ihosi voi kesän jälkeen?

Takana on pitkä, kuuma ja kesä moni meistä vietti sen auringosta nauttien. Vaikka tiedämme, että ihon suojaaminen auringolta on tärkeää, viimeistään nyt huomaamme, miten tärkeää se on. Kylpyhuoneen valossa monille valitettavasti paljastuu totuus päivettyneestä ihosta: juonteet ja rypyt saattavat olla entistä näkyvämpiä.

Muutokset johtuvat siitä, että auringon UV-säteily hajottaa ihossa olevaa kollageenia, ja kun se katoaa, ilmestyvät rypyt, ja iho menettää kimmoisuutensa. 

Kiinnitä huomio ihonhoitorutiineihisi

Ihon puhdistaminen on meille itsestäänselvyys, ja moni meistä on käyttänyt paljon aikaa ja vaivaa oikeiden ihonhoitotuotteiden löytämiseksi. Kaikkia toimivia tapoja emme edes ole välttämättä tulleet ajatelleeksi. Esimerkiksi sisäisesti nautittavat ravintolisät, kuten kollageeni, vaikuttavat ihon hyvinvointiin, etenkin jos niiden ottamisesta tekee tavan.

Hehku tulee sisältä

Cityklinikan asiantuntija, kosmetologi Maria Rouhiainen listaa tärkeimmät rutiinit.

- Ihon puhdistus oikeanlaisilla tuotteilla sekä sen suojaaminen auringolta ympäri vuoden ovat ehdottoman tärkeitä. Myös erilaiset ammattilasen tekemät esteettiset hoidot oman ihon tarpeisiin ovat tehokkaita, hän sanoo.

Pintapuolisesti tapahtuvat ihonhoitotoimet eivät kuitenkaan ole kaikki, mitä ikääntymisen merkkien ennaltaehkäisemiseksi on tehtävissä. - Hyvä olo nimittäin lähtee sisältäpäin ja kaikella, mitä suuhun laittaa, on merkitystä. Rouhiainen suosittelee mm. normaalia kollageenin muodostumista edistävien C-vitamiinipitoisten sitrushedelmien, marjojen ja kasviksien sisällyttämistä päivittäiseen ruokavalioon. Näiden lisäksi sisäisesti nautittava kollageenilisä on tutkitusti tehokas lisä hyvien tapojen listaan.

- Jauhemainen kollageenilisä kannattaa lisätä aamun smoothieen tai mehuun. Kun lisäät tavan aamurutiineihisi, tulet ennaltaehkäisseeksi ulkoisia ikääntymisen merkkejä kuin huomaamatta - joka päivä. Se kannattaa, tietää Rouhiainen.