MicrosoftTeams-image.png

Kosmetologin vinkit: Päivitä ihonhoito talvesta kevääseen

Kevään kynnyksellä on aika päivittää ihonhoitorutiini ajan tasalle.

Talvi on vaativaa aikaa iholle. Valon ja raittiin ilman puute, immuunijärjestelmän heikkeneminen, väsymys, raskaampi ruokavalio, joka sisältää vähemmän tuoreita hedelmiä ja vihanneksia, tekevät talvella ihosta helposti samean ja kuivan. Kesän lähestyessä on aika tehdä muutamia päivityksiä ihonhoitorutiinimme. Tšekkiläinen kosmetologi Ivana Spoustova neuvoo näin:

1. Tee kevätsiivous myös kylpyhuoneen kaappiin

Tarkista kaikkien ihonhoitotuotteiden viimeiset käyttöpäivät ja heitä kaikki vanhentuneet tuotteet pois. Muista, että monet luomutuotteet - erityisesti pienten tai paikallisten yritysten valmistama luonnonkosmetiikka saattaa sisältää vähemmän säilöntäaineita ja niillä on lyhyempi säilyvyys. Myös happoja sisältävät tuotteet kannattaa tarkastaa huolellisesti, koska hapot voivat voimistua ajan myötä.

2. Luovu retinoleista, antibakteerisista tuotteista tai kuorivista hapoista

Nämä tuotteet ja ainesosat sopivat erinomaisesti käyttötarkoituksiinsa – ikääntymisen merkkien ja aknen torjuntaan tai ihon kirkastamiseen – mutta toimiessaan ne saattavat heikentää ihon suojakerrosta ja tekevät ihon alttiimmaksi UV-vaurioille. Voit jatkaa näiden tuotteiden käyttöä yöllä, mutta ole maltillinen ja harkitse käyttötiheyden vähentämistä.

3. Kasvata aurinkosuojakerrointasi

Toivottavasti käytit aurinkosuojakerrointa myös talvikuukausina nyt kevään saapuessa on suositeltavaa lisätä niihin korkeampia suojakertoimia. Ivana Spoustova suosittelee etsimään laadukkaan ja laajakirjoisen aurinkosuojatuotteen ilman parabeeneja ja silikoneja. Korkea UVA- ja UVB-suoja auttavat ihoa puolustautumaan hyperpigmentaatiota ja muita ikääntymisen merkkejä vastaan. 

Älä unohda kollageenia keväihon hoidossa!

RS139_OSL_solution_10003_W-Article_1140x600.jpg