OSL_Maria_Z1A5989_W-Article_1140x600.jpg

Kosmetologi Marian, 36, vinkit kokonaisvaltaiseen ihonhoitoon

Ihon syvimpiin kerroksiin pystyt vaikuttamaan sillä mitä syöt, sanoo Maria Rantanen, Cidesco- kosmetologi ja fytonomi. Ihon kokonaisvaltainen hoitaminen on aina kiinnostanut Mariaa. Mistä ihanteellinen ihonhoitorutiini koostuu ammattilaisen näkökulmasta? Lue alta Marian vinkit.

Ihonhoitoa sisältäpäin

Siinä missä ihon ulkoinen hoitaminen on tärkeää, niin sisäinen hoito on vähintään yhtä tärkeää. Yksikään kosmeettinen tuote ei pääse imeytymään ihon syvimpiin kerroksiin. Ihon syvimpiin kerroksiin pystyt nimenomaan vaikuttamaan sillä mitä syöt. Ja toki ravinnon laatu näkyy myös ihosi päälimmäisessä kerroksessa. 

Syö värikkäästi. Marjat, hedelmät ja vihannekset sisältävät lukuisia määriä kehollemme tärkeitä vitamiineja, antioksidantteja, kivennäisaineita ja kuituja. Iho tarvitsee näitä kaikkia voidakseen tasapainoisesti hyvin. Kokoa siis lautasellesi kaikki sateenkaaren värit. Ravinnon tulisi olla mahdollisimman monipuolista ja puhdasta. Prosessoitu ruoka sisältää paljon lisäaineita ja säilöntäaineita, jotka eivät palvele ihon hyvinvointia.

Iho tarvitsee pehmeitä rasvoja, koska niistä meillä useimmiten on puutetta. Pehmeää rasvaa saa mm. erilaisista kasviöljyistä, pähkinöistä, sieministä, kalasta ja avokadosta. Yleisesti ottaen saamme ravinnosta tarpeeksi rasvaa, mutta rasvan laatu on useimmiten ongelma. Syömme liikaa kovaa, tyydyttynyttä rasvaa ja liian vähän pehmeitä, tyydyttymättömiä rasvoja. Liian vähäinen hyvän rasvan saanti saattaa aiheuttaa ihon kuivumista ja altistaa erilaisille tulehdusperäisille iho-ongelmille.

Oma ihonhoitorutiinini

Ihon hoitaminen on minulle aina ollut enemmän terapeuttinen hetki, kun jokapäiväinen pakkopulla. Puhdistan kasvot, kosteutan ja suojaan ihon auringolta päivittäin. Ihon kosteutuksessa on tärkeää tuoda iholle sekä vettä (janojuomaa) että rasvaa (ravintoa). Ulkoisista rasitteista aurinko on iholle kaikista haitallisin. UV-säteet aiheuttavat noin 80% ihon ikääntymisestä, joten auringolta suojautuminen on todella tärkeää. Lisäksi tehostan ihonhoidollisia tuloksia seerumeilla ja hoitonaamioilla. Kerran viikossa teen itselleni kotikasvohoidon, mikä pitää sisällään kasvokuorinnan, hieronnan esim. Gua Sha- lastalla ja naamion. 

RS484_OSL_0521_54121_W-Article_1140x600.jpg

Käytän myös säännöllisesti kollageenilisää ja olen ollut todella tyytyväinen Oslo Skin Labin The Solution™-kollageeniin. Pidän eniten tuotteen ainesosaluettelosta, tai voisiko melkein sanoa sen puutteesta. Itse en käytä, enkä myöskään myy tuotteita, jotka sisältävät turhia täyte- ja säilöntäaineita, The Solution™ -valmiste sopii täydellisesti yhteen omien arvojeni kanssa. Keho ei hyödy lisäravinteiden sisältämistä täyteaineista, joten miksi turhaan syödä sellaisia tuotteita kun tarjolla on yksinkertaisia ja oikeasti toimivia tuotteita.

Tuotepakkaus tuo arkeen ihanaa, pientä luksusta! Ei voi kun hymyillä kun paketin avaa. Tuote on kaunis ja helppo käyttää. Olen ollut tähän todella tyytyväinen!