Beautiful skin starts from within
Kasvikset kolmella dipillä
Valmista herkkuvati suosikkikasviksistasi! Pilko esimerkiksi porkkanaa, parsakaalia, kukkakaalia, selleriä, kurkkua - mitä ikinä haluat. Valmista kasviksille kolme herkullista dippiä, niin juhlat voivat alkaa.
Punajuuri-jogurttikastike
- 2 punajuurta
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 dl kreikkalaista jogurttia, luonnollista
- 0,5-1 tl punaviinietikkaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 tl murskattuja korianterinsiemeniä
- 1 rkl hienonnettua minttua
- suolaa ja pippuria
Kuori ja muussaa keitetyt punajuuret tehosekoittimella. Lisää hienonnettu valkosipuli, jogurtti, etikka ja oliiviöljy. Sekoita kaikki tasaiseksi massaksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle murskattuja korianterinsiemeniä ja hienonnettua minttua.
Paahdettu kukkakaalihummus
- 1 iso kukkakaali
- 80 g tahinikastiketta
- puolen sitruunan mehu
- 1 valkosipulinkynsi (valinnainen)
- 1/2 tl kuminan siemeniä
- 1/2 tl korianterin siemeniä
- ekstra neitsyt-oliiviöljy
- suola ja pippuri
Koristeluun:
- Auringonkukansiemenet
- Tuoretta korianteria
Kuumenna uuni 200°C:een. Puhdista kukkakaali poistamalla lehdet pohjasta; leikkaa se pieniksi paloiksi ja aseta se uunipellille. Mausta öljyllä, suolalla ja pippurilla ja kypsennä noin 20-25 minuuttia.
Laita kukkakaali tehosekoittimeen (jätä muutama koristeeksi), lisää tahini, puolikkaan sitruunan mehu, suola, valkosipuli ja mausteet (jotka jauhetaan huhmareessa).
Sekoita tasaiseksi ja lisää maun mukaan suolaa, sitruunaa ja pippuria tarvittaessa. Lusikoi hummus lautaselle ja tarjoile kukkakaalin, tuoreen korianterin, auringonkukansiementen ja lorauksen kanssa extra-neitsytoliiviöljyä.
Dippi herneistä, fetasta ja mintusta
- 300 g pakasteherneitä
- 200 g fetajuustoa
- minttua
- ekstra neitsyt-oliiviöljy
- suola ja pippuri
Ota herneet pakastimesta ja anna niiden sulaa hetki. Leikkaa juusto kuutioiksi. Poista mintusta kannat ja pese n. 10 lehteä. Laita herneet, fetajuusto ja minttu tehosekoittimeen. Lisää n. 10 ruokalusikallista öljyä. Sekoita tehosekoittimella kermaiseksi seokseksi, jonka väri on tasainen. Mausta suolalla ja koristele fetalla ja mintulla. Dippi valmistuu nopeasti ja maistuu tuoreelta!