OSL_Karoliina1_1140x600_0322_FI.jpg

Karoliinan ihon ikä väheni 3 vuotta kollageenin käytön myötä

Karoliina Pentikäinen aloitti The Solution -kollageenin käytön keskellä kiireisiä ruuhkavuosia. Hän kävi ihoanalyysissa ennen aloittamista ja uudelleen kahden kuukauden käytön jälkeen. Tulokset olivat selkeät! Vieraskynä-artikkelissa Karoliina kertoo omista samaistuttavista kokemuksistaan.

Vieraskynä: Karoliina Pentikäinen @karoliina_pentikainen

Olen 37-vuotias kolmen lapsen äiti, jolla on kaksi työtä ja aivan liian lyhyet yöunet. Alle kolmekymppisenä pärjäsin ihoni kanssa vielä tukeutumalla geeneihini, mutta kaksostyttöjemme syntymä 2019 ja lähenevät nelikymppiseni ovat alkaneet näkyä ihossani veltostumisena. Se ei tietenkään ole ihme, koska kun meille kertyy ikää, ihon luonnollinen kollageenituotanto hidastuu ja vähenee. Kollageeni on tärkeä osanen ihon juonteiden ja kimmoisuuden kannalta.

Vaikka ihailen kauniisti ikääntyneitä naisia, en voi väittää, etteikö ihon vanheneminen olisi tuntunut kurjalle. Olen työni puolesta usein kuvattavana, ja omien kasvojen katsominen kuvissa ei aina ole mieltä ylentävää. Eniten on harmittanut sellaiset kuvaukset, joissa olen näyttänyt väsyneelle ihoni vuoksi, vaikken oikeasti olisikaan ollut väsynyt.

Aloitin Oslo Skinlab The Solution™ -kollagenijauheen käytön vuosi sitten, koska olin kuullut siitä niin paljon hyviä kokemuksia. The Solution™ -jauhe on väritöntä, neutraalinmakuista ja hajutonta jauhetta, jonka voi sekoittaa mihin tahansa nesteeseen. Itse nautin kollageenini yleensä aamuisin aamukahvin tai aamumehuni yhteydessä. Näin muistan ottaa sen parhaiten.

Vaikka olinkin utelias The Solution™ -jauheen käytön suhteen, olin aluksi vähän skeptinen sen suhteen, voisiko joku tällainen aine todella vaikuttaa ihoni kuntoon ja ulkonäköön. Miten aine, joka ei maistu millekään, ja jota otetaan minipussillinen joka aamu, voi aidosti muuttaa ihoa? Olin utelias testaamaan.

Käytin ensimmäiset jaksot The Solution™ -kollageenijauhetta vuonna 2021, ja huomasin kuitenkin jo alle kuukauden käytön jälkeen ihossani muutoksia. Iho näytti kimmoisemmalle ja noh, sanotaan nyt suoraan, nuoremmalle. Kollageenijauhe ei ole mikään ihmeaine, joka tehoaisi yhdessä yössä, mutta neljän viikon kohdalla aloin huomata, että ihoni ulkonäkö alkoi muuttua. Jatkoin käyttöä, ja viikkojen edetessä myös ulkoiset tulokset alkoivat näkyä enemmän.

Vaikka koinkin ihoni muutokset positiiviseen suuntaan subjektiivisesti, halusin varmistaa, että se mitä peilistä näin, olisi myös aidosti totta ihon pintakudostasolla. En pidä mainonnasta, jossa lupaillaan liikoja, joten ennen kuin jatkoin Instagram-yhteistyötäni The Oslo Skin Labin kanssa, halusin tarkastella ihoni kuntoa myös tieteellisesti, objektiivisesti. Olin utelias näkemään, voiko The Solution -kollageenin tehon todistaa numeroiden ja faktapohjaisten testitulosten avulla.

Jotta pääsin testauttamaan ihoani ja kollageenin vaikutusta kunnolla, oli minun lopetettava The Solution™ -kollageenijauheen käyttö hetkeksi. Pidin kollageenitaukoa ihostani liki puoli vuotta, ja marssin sen jälkeen Visia-ihoanalyysiin, joka on tällä hetkellä markkinoiden laajin ja monipuolisin ihon kunnon testaus. Halusin saada testini alkuun ihostani luotettavan arvion luonnontilassa, eli ilman lisäkollageenin vaikutusta.

Visia on ihotesti, joka näyttää muun muassa ihon uv-vauriot, pigmentaatiot, rypyt ja paljon muuta. Jokaista näistä kategoriasta voi tarkastella yksittäin, mutta kaikkien osa-alueiden summasta on mahdollista myös laskea, mikä on ihon todellinen ikä, kun kaikki osa-alueet on huomioitu.

Kun menin ihoanalyysiin kollageenitaukoni jälkeen marraskuussa, ihoni kokonaisiäksi tuli 34 vuotta.

Marraskuun testin jälkeen aloitin The Solution-kollageenijauheen käytön säännöllisesti. Olin kuitenkin huolissani siitä, voisiko kollageeni tehdä todellista eroa iholleni, koska elämänvaihe, jonka tuolloin koin, ei ollut kovinkaan virkistävä, ja peilistä katseli aamuisin aika väsynyt nainen. Kärsin vuodenvaihteessa valtavasta univajeesta - perheessämme sairastettiin koronat ja noro-virukset ja kaiken lisäksi tein töitä ihan liikaa. Kun marssin Visia-testiin kahdeksan viikon kollageenikuurin jälkeen, ja sain tulokset, olin täysin ihmeissäni. Ihoni ikä oli laskenut 34 vuodesta 31 vuoteen. Aika hyvin tällaisissa ruuhkavuosissa, 37-vuotiaalta.

Ihoni oli ollut analyysin mukaan jo ennen kollageenikuuria muutaman vuoden todellista biologista ikääni nuorempi, mutta ihon “nuoreneminen” kahdessa kuukaudessa kolme vuotta tuntui hurjan hienolle. Visia-analyysia tarkastellessa huomaa, että ihoni kunto oli parantunut The Solution™ -jakson aikana erityisesti juonteiden ja ryppyjen osalta. Omat havaintoni ihon ulkonäön kohenemisesta pitivät siis paikkansa myös tieteellisesti. Ryppyjeni määrä laski testijakson aikana viisi prosenttia.

Ensimmäisessä ihoanalyysissa Karoliinan ihon ikä oli 36 vuotta

Kahden kuukauden kollageenin käytön jälkeen Karoliinan ihon ikä oli 31 vuotta, eli 3 vuotta nuorempi, kuin 2kk aiemmin.

The Solution™ -kollageenin toimintaperiaate on melko yksinkertainen. Säännöllisesti käytettynä The Solution™ auttaa lisäämään ihon kimmoisuutta, tasoittaa juonteita ja ryppyjä ja ennaltaehkäisee niiden syntymistä. Minun Visia-ihoanalyysikuvistani huomaa, että alkavat rypyt silmänympärysihollani vähenivät huomattavasti.

Ruuhkavuosissa ei useinkaan voi valita omien yöuniensa pituutta tai sitä, sairastuvatko lapset. Siksi on lohdullista, että oman ihonsa eteen voi tehdä pieniä päivittäisiä valintoja. Yhden kollageenipussin nauttiminen aamukahvin kanssa kun on aina mahdollista.

-Karoliina-

Karoliina nauttii kollageenin aamuisin juoman seassa