Karoliina-Pentikäinen-1_1140x600.jpg

Karoliina Pentikäinen: Hyvinvoiva iho tuo itsevarmuutta!

Hyvinvoiva iho vaikuttaa positiivisesti itsetuntoon ja elämänlaatuun. Karoliina kertoo ihonhoitofilosofiastaan sekä jakaa kokemuksiaan ihonhoidon ja elämäntapojen vaikutuksesta ihon kuntoon. Tutustu myös Karoliinan viiteen helppoon vinkkiin ihonhoitoon ja sisäisen hyvinvoinnin edistämiseen.

Minulle hyvinvoiva iho tarkoittaa sellaista ihoa, jonka olemassaoloa ei tarvitse sen enempää ajatella. Tarkoitan tällä sitä, että kun iho voi hyvin, se ei kiristä, kirvele tai sen näkeminen peilikuvassa ei herätä negatiivisia tunteita. 

Iho on meidän suurin elimemme, joten sen hyvinvoinnista huolehtiminen on tärkeää kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta. Iho on näkyvillä - ainakin kasvojen osalta - jatkuvasti, joten koen tärkeäksi, että satsaan sen kuntoon. Koen, että kun iho voi hyvin ja näyttää hyvälle, saan itsevarmuutta, joka heijastuu kaikkeen tekemiseeni. Hyvinvoiva iho ei tarvitse paljon meikkiä, joten se tuo myös helpotusta kiireisiin aamuihin - kevyt poskipuna riittää.

Ajattelen, että rypyt kuuluvat elämään ja elämänkokemukseen, mutta jos totta puhutaan, toivon, että voin elämäntavoillani hidastaa ryppyjen syntymistä. Pidän siitä, että näin 40 vuoden korvilla ihossani näkyy rinnakkain nuorehkon ihon heleys ja jo eletyn elämän viisaus ja naurut.

Ajan saatossa fokukseni ihonhoidossa on muuttunut. Nuorempana halusin paahtaa ihoni auringossa ja tärkein rutiinini oli meikki, ei niinkään ihon sisäinen hyvinvointi. Iän myötä meikkikerrokset ovat vähentyneet, ja tilalle on tullut kokonaisvaltainen hyvinvointi. Syön hyvin, hikoilen urheillessa ja juon vettä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin vuoksi, jonka uskon heijastuvan suoraan ihooni. Pyrin vaalimaan myös unta, koska huonot yö heijastuu heti mielialaani ja ihooni.

Keskityn ihonhoidossa hyvään puhdistukseen ja kosteutukseen. Tämän lisäksi käytän Oslo Skin Lab The Solution -kollageenijauhetta päivittäin. Suojaan ihoni nykyisin auringolta, enkä käytä alkoholia tai tupakkaa. Ajattelen, että elämäntapamme alkavat näkyä viimeistään tässä iässä myös suoraan ihossamme.

Ihon hyvinvointi, kuten kaikki muukin hyvinvointi, alkaa sisältäpäin. Siksi koen tärkeäksi, että hoidan ihoani kollageenijauheella, koska sen tuoma juonteiden madaltuminen ja ryppyjen ennaltaehkäisy ovat asioita, joita ei voi meikkipaleteista iholle levittää.

Karoliina sekoittaa yleensä The Solution -kollageenin veteen

 

5 x vinkkiä, jolla hoidan ihoani:

1. Kosteutus, kosteutus, kosteutus. Päivittäinen kosteutus ja viikottaiset naamiohoidot pitävät ihoni pehmeänä.

2. The Solution -kollageenijauhe. Hörppään jauheen yleensä tyrnishotin kanssa, heti aamusta.

3. Hikoilu. Paras tapa poistaa silmäpussit tai naaman harmaus on se, että saa verenkierron kiertämään kasvoissa. Paras tapa aloittaa päivä on siis liikunta - juoksulenkki tai nopeatempoinen salitreeni.

4. Veden juonti. Tyttäreni osti minulle kahden litran vesipullon, jossa on kylkeen kirjoitettuna kellonajat, mihin mennessä mikäkin desimäärä vettä tulee olla juotu. Tällä yksinkertaisella tavalla olen alkanut juoda vettä tarpeeksi.

5. Uni. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä nopeammin kasvoistani huomaa, jos en ole nukkunut tarpeeksi. Nykyisin kerron “harrastavani” unta, koska pikkulapsiajan jälkeen uni tuntuu luksukselle. Pyrin nukkumaan 8-9 tuntia yössä.