33186 (1).jpg

Hilden ihonhoitovinkit

Pyysimme norjalaista stylista Hilde Ottemia jakamaan parhaat kaundeudenhoitovinkkinsä aikuisille naisille.

Hilde Ottem on norjalainen stylisti, joka auttaa naisia löytämään parhaat puolensa. Neuvonnassaan hän painottaa myös ravintoa, elämäntapoja ja ihonhoitoa. Pyysimme Hildeä jakamaan parhaat kaundeudenhoitovinkkinsä aikuisille naisille.

1. Kuori kerran viikossa

Kuorin vartalon ihon kerran viikossa hamppukintaalla, ehkä harvemmin riippuen vuodenajasta ja siitä, miltä iho tuntuu. Kesällä voi kuoria useammin sillä kuolleiden ihosolujen poistaminen säilyttää päivetyksesi pidempään. Iho muuttuu pehmeäksi ja tasaisemmaksi kuorinnan myötä. Käytän myös erilaisia vartalon iholle tarkoitettuja naamiota kuorinnan jälkeen.  Kasvojen iholle kannattaa tehdä hyvä ja perusteellinen kuorinta kesäaikaan kahdesti viikossa ja talvella viikoittain. Muista käyttää ihotyypillesi sopivaa kuorintavoidetta. Kuorinnan jälkeen hoidan ihoani kasvonaamiolla, esim. kosteus-, detox- ja mutanaamiolla. Niiden lisäksi pyrin aina löytämään hyviä C-vitamiinia sisältäviä ja kosteuttavia ampulleja, joilla on iholle myös kiinteyttävä vaikutus.

2. Voiteiden sijaan käytä öljyjä

Vartalon ihon kosteutukseen käytän lähes ainoastaan öljyjä. Markkinoilla on monia ihoa ravitsevia ja suojaavia öljyjä, joten voit valita suosikkisi. Öljy hierotaan hyvin ja annetaan vaikuttaa hetki ennen pukeutumista.

3. Sauno

Saunominen tekee hyvää iholle, erityisesti treenaamisen jälkeen. Lopeta aina kylmällä suihkulla!

4. Hemmottele itseäsi

Hemmottele itseäsi hieronnalla silloin tällöin! Hieronta parantaa kehon verenkiertoa. 

5. Puhdista ihosi joka päivä

Puhdista kasvosi, kaulasi ja dekolteesi huolellisesti. Älä käytä tuotteita, jotka kuivattavat ihoasi liikaa. Omiin päivittäisiin rutiineihini kuuluu Facial Brush. Se kuorii ja puhdistaa ihon syvemmältä.  

6. Kasvohierontaa niin usein kuin mahdollista

Rakastan Facial Massager -laitettani! Se hieroo kasvot hellävaraisesti ja tehokkaasti, laittaa veren kiertämään ja treenaa kasvojen lihaksia. Varsinaista aerobicia ihollesi! Käytön jälkeen ihoni tuntuu terveeltä ja hehkeältä, ja siksi käytänkin laitetta niin aamuisin kuin iltaisinkin. Se kannattaa pakata mukaan myös matkalle!

7. Öljy ennen päivä- tai yövoidetta

Suosin kasvoöljyjä sillä mielestäni aikuinen iho tarvitsee paljon kosteutta. Itse olen käyttänyt öljyjä jo useiden vuosien ajan. Useista eri vaihtoehdoista valitsen aina puhtaan ja luonnonmukaisen tuotteen. Matkustaessani Espanjassa tai Italiassa käyn aina katsastamassa apteekkien uutuudet ja luen kaikki mahdolliset ihonhoitoon liittyvät vinkit. Myös luontaistuotemyymälöistä ja -osastoilta löytää hyviä tuotteita. Käytä öljyä aina ennen päivä- tai yövoidetta.

8. Kosteusnaamio yöksi

Vinkeistä viimeisenä suosittelen yöksi jätettävää hoitavaa kosteusnaamiota. Jos ihosi tuntuu kiristävältä, voit laittaa naamion alle öljyä antamaan lisäkosteutta. Tästä minulla on erittäin hyviä kokemuksia.