WA_Bratislava_Castle_1140x600.jpg

Bratislava Dianan silmin

Luonnon tavoin myös Slovakian pääkaupunki herää jo aikaisin keväällä. Ihmiset lähtevät vihdoin ulos kävelemään sen historiallisille kaduille ja nauttimaan ensimmäisistä auringonsäteistä. Oslo Skin Lab Slovakian Diana on laatinut 4 vinkkiä Bratislavasta nauttimiseen.

Vanha kaupunki

Jos haluat oppia lisää Prešporkin (Bratislavan vanhentunut nimi) historiasta, voit käydä vanhassakaupungissa oppaan johdolla, joka opastaa sinut tärkeimpien monumenttien läpi. Jos päätät lähteä omatoimisesti, kannattaa ehdottomasti pysähtyä Hviezdoslavin aukiolle, joka on täynnä upeita ravintoloita ja kahviloita. Sieltä on vain lyhyt matka Slovakian kansallisteatterille, St. Martinin katedraalille tai Slovakian kuuluisalle Čumil-patsaalle.

WA_Hviezdoslav_square_1_1140x600.jpg

Voit myös hypätä historialliseen Prešporáčik-junaan, joka vie sinut mukavasti useisiin nähtävyyksiin, samalla kun se kertoo niistä tarkemmin.

Bratislavan linna

Bratislava tunnetaan nelitornisesta linnasta, joka muistuttaa ylösalaisin olevaa pöytää. Linna ei ole vain Slovakian ikoninen rakennus, vaan myös loistava paikka päiväkävelylle. Se sijaitsee aivan kaupungin keskustassa ja kiipeäminen huipulle on vaivan arvoista. Sieltä voit nauttia vaikuttavista näkymistä Bratislavaan ja Tonavalle, ja voit jopa kävellä sen kauniissa barokkipuutarhoissa, jotka arkkitehdit ja kasvitieteilijät ovat suunnitelleet Maria Theresalle itselleen.

Kasvitieteellinen puutarha

Rakastatko värikästä kasvistoa? Siinä tapauksessa sinun tulee vierailla kasvitieteellisessä puutarhassa, joka on paikallisen Comenius-yliopiston hallinnoima. Se on perustettu vuonna 1942 ja sen pysyvästä näyttelystä löytyy esimerkiksi 120 ruusutyyppiä ja kasvihuoneita täynnä kaktuksia, palmuja ja kauniita kasveja sekä kukkia eri puolilta maailmaa. Ihanteellinen paikka romanttisille treffeille rakkaasi kanssa tai viikonloppuretkelle perheen kanssa.

WA_Botanical_garden_1040x600.jpg

Danubiana Gallery ja Slovakian kansallisgalleria

Jos sinua ei haittaa lähteä kävelylle kauemmas Bratislavan keskustasta, sinun kannattaa ehdottomasti käydä Danubiana Museum of Modern Artissa. Se sijaitsee lähellä Bratislavan Čunovon aluetta ja on rakennettu Tonavan niemimaalle. Danubianasta voivat nauttia kaikki eurooppalaisen ja maailman taiteen ystävät, ja näyttelyitä löydät paitsi museon sisältä myös sen ulkoalueilta.

Jos sataa (kevätsää on kuitenkin arvaamaton), voit vierailla myös vastikään avatussa Slovakian kansallisgalleriassa, joka ilahduttaa sinua itse tiloilla. Eikä ihme, sillä sen jälleenrakennus kesti 21 pitkää vuotta!

WA_Ufobridge_1_1140x600.jpg

Minne ikinä menetkin, älä unohda päivittäistä annosta The Solution -kollageenijauhetta, ja muista käyttää myös aurinkovoidetta.