OSL_Exercises_Stine_collage_stamp_W-article_1140x600_0522.jpg

Tehotreeni kiireisille

Voimaharjoittelu on tärkeää, mutta sille voi olla vaikea löytää aikaa. Oslo Skin Labin oma monitoimilahjakkuus, myös ryhmäliikuntaohjaajana kokenut Stine Eklund, lupautui jakamaan meille asiantuntijavinkkinsä. Tässä on treeni, joka on tehokas, helppo ja nopeasti hoidettu!

Stine kannustaa löytämään tapoja lisätä liikuntaa arkeen ja tekemään siitä sosiaalista ja hauskaa. Lähtien hänen "aina portaita" -säännöstään, jolla hän on tehnyt vaikutuksen kollegoihinsa 7. kerroksessa, helppoihin vinkkeihin ja inspiraatioon, jota hän ammentaa kokemuksestaan ja asenteestaan, Stine on Oslo Skin Labin oma sisäinen motivaattori. Hänen tavoitteensa on, että treenaaminen on hauskaa - hän kannustaakin aina treenaamista ystävien kanssa, jotta aika kuluisi nopeasti ja sosiaalisesti.
”Olen yleisesti ottaen kiinnostunut liikkeestä ja mielestäni treenatessa pitää olla hauskaa ryhmähenkeä unohtamatta. Tunneillani on tarttuvaa energiaa!”

Stine harjoittelee tyypillisesti CrossFit:iä. Tämä inspiroi myös hänen kotitreeniohjelmiaan, joita hän hyödynsi pandemian pitkien rajoitusten aikana. "Minulla on joitain lempiharjoituksia, ja kun minulla ei ole laitteita, oma painoni riittää tehokkaaseen harjoitteluun!"

Suosikki perusharjoitukset:

 • Russian twist
 • Punnerrus
 • Askelkyykky
 • Ilmakyykky

OSL_Exercises_Basic_1140x600_0522_FI.jpg

Suosikki sykeharjoitukset:

 • Vuorikiipeilijä
 • Kyykkyhyppy
 • Burpee / puoli burpee

OSL_Exercises_Cardio_1140x600_0522_FI.jpg

Suosikki staattiset harjoitukset:

 • Lankkuasento
 • Veneasento

OSL_Exercises_Static_1140x600_0522_FI.jpg

Suosikki treenimallit: Tabata ja AMRAP

Kun Stine on valinnut harjoitukset, hän sijoittaa ne jompaankumpaan näistä treenimallista, joiden välillä hän vaihtelee.

Tabata

Tabata on lyhyt ja intensiivinen intervalliharjoittelumuoto. Tabatan keskeinen rakenne sisältää työvaiheen ja levon, esim. 20 sekunnin työvaiheen ja 10 sekunnin tauon. Jokainen Tabata koostuu kahdesta harjoituksesta, jotka toistetaan 4 kertaa, yhteensä 4 minuuttia (30 sekuntia x 8).
Stinen 16 minuutin Tabata-treenissä kolme ensimmäistä Tabata-kierrosta koostuu perusharjoituksesta joka yhdistetään korkean sykkeen harjoitukseen, viimeinen kierros pitää sisällään kaksi staattista harjoitusta:

Tabata 1
4 kertaa: russian twist 20 s - tauko 10 s + Burpees 20 s - tauko 10 s

Tabata 2
4 kertaa: ilmakyykky 20 s - tauko 10 s + vuorikiipeilijä 20 s - tauko 10 s

Tabata 3
4 kertaa: punnerrus* 20 s - tauko 10 s + kyykkyhyppy 20 s - tauko 10 s

Tabata 4
4 kertaa: lankku* 20 s - tauko 10 s + veneasento 20 s - tauko 10 s

* Lankun ja punnerruksen voi tehdä myös polvet maassa
P.S. On olemassa monia hyviä Tabata-sovelluksia, joiden avulla voit ajastaa treenin

AMRAP

Termi AMRAP tarkoittaa "as many rounds as possible - niin monta kierrosta kuin mahdollista", ja se on joustava ja helppo tapa harjoitella. AMRAP koostuu seuraavista elementeistä:
kokonaisaika, x harjoitusten määrä ja x toistojen määrä. Työskentelet ilman keskeytystä määrittämäsi ajan ja kaikki liikkeet tehtyäsi aloitat taas alusta. Variaatioiden määrä on loputon ja voit valita intensiteetin ja vaikeusasteen oman tasosi mukaan.

Stinen 16 minuutin perus-AMRAP näyttää tältä:

 • 5 x punnerrus
 • 10 x russian twist
 • 15 x burpee
 • 20 x ilmakyykky

* Punnerruksen voi tehdä myös polvet maassa
Suorita sarja niin monta kertaa kuin pystyt määrittämässäsi ajassa. Vinkki: Huomioi suorittamiesi kierrosten määrä ja katso, voitko lisätä vauhtia hieman seuraavan kerran, kun teet saman AMRAPin. Muista että hyvä tekniikka on kuitenkin aina etusijalla. Muista pitää hauskaa!