OSL_Bell-pepper_W-Article_1140x600.jpg

Täytetyt paprikat Välimeren tapaan

Herkullinen resepti täynnä C-vitamiinia ja antioksidantteja!

Jos olet lukenut aiempia reseptejämme, tiedätkin jo, että rakastamme antioksidantti- ja C-vitamiinipitoisia ruokia. Tämä herkullinen resepti sisältää niitä molempia ja sopii erinomaisesti sekä lounaaksi että illalliseksi. Kun annokseen on lisätty hieman juustoa ja siemeniä tai pähkinöitä, on siinä Oslo skin Labin perustajan Cecilien mukaan kaikki ainekset loistavaan ateriaan! Kokeile reseptiä itse, ja kerro meille mielipiteesi jakamalla ateria kanssamme Instagramissa. Merkitse meidät kuvaan @osloskinlab_suomi <3

Ainekset:
2 isoa paprikaa
200 g kikherneitä
1 tl savustettua paprikaa
1 tl cayennepippuria
½ tl sipulijauhetta
2 rkl oliiviöljyä
Kourallinen kirsikkatomaatteja
Kourallinen oliiveja
Kourallinen rucolaa
Fetaa
Auringonkukansiemeniä
Tsatsikia

Valmistus:

Leikkaa paprikat puoliksi pystysuunnassa. Sivele paprikoiden päälle ja sisälle hieman oliiviöljyä, suolaa ja pippuria.

Valuta ja huuhtele kikherneet ja marinoi ne kulhossa seoksessa, missä on 1 rkl oliiviöljyä, mausteet ja yrtit.

Vuoraa unipelti leivinpaperilla ja paista kikherneitä ja paprikanpuolikkaita 20 minuuttia 200:ssa asteessa.

Pilko oliivit ja kirsikkatomaatit pieniksi paloiksi ja sekoita ne yhdessä rucolan ja kikherneiden kanssa.

Täytä paprikanpuolikkaat seoksella ja ripottele päälle tsatsikia ja fetaa. Lisää pinnalle rapeita auringonkukansiemeniä.

Vinkki!
Valmistitko paprikat illalliseksi? Valmista samalla vähän ylimääräistä kikherneseosta ja käytä sitä seuraavana päivänä pitaleivän sisällä lounaaksi! Voit käyttää ylijääneitä täytteitä, kuten kirsikkatomaatteja ja oliiveja tai hyödyntää muita kaapista löytyviä kasviksia lisätäytteenä.