33803.jpg

Kollageenin avulla vähemmän selluliittia

Kahden raskauden ja 43 kilon painonpudotuksen jälkeen tanskalainen Nadja Christophersen joutui toteamaan, että iho on menettänyt elastisuutensa. Hänellä oli myös jonkin verran selluliittia, josta hän toivoi pääsevänsä eroon.

– Huomasin Instagramissa The Solution -kollageenivalmisteen, ja ajattelin: ”Tämä on liian hyvää ollakseen totta”. Päätin kuitenkin testata tuotetta. Vaikka tuloksia toivoinkin, olin skeptinen, enkä uskonut saavuttavani näkyviä muutoksia.

Useimmilla naisilla on selluliittia

Jopa yhdeksällä naisella kymmenestä on selluliittia. Iän karttuessa ja ihon kollageenipitoisuuden alentuessa tila pahenee entisestään. Uusi tutkimus kuitenkin osoittaa kollageenilisän käytön tehoavan keskivaikeaan selluliittiin.

Selluliitin syntyyn vaikuttaa ensisijaisesti hormonaaliset tekijät ja perinnöllisyys. Myös elintavoilla on vaikutuksensa. Selluliittia muodostuu, kun neste ja kuona-aineet kerääntyvät kehoon esimerkiksi huonon ruokavalion, liikunnan vähäisyyden, stressin tai liian vähäisen unen seurauksena. Iän myötä selluliitti näkyy entistä herkemmin.

Anne Berit Eide norjalaiselta Oslo Hudpleieklinikk -ihonhoito-klinikalta selittää tämän johtuvan erityisesti ihon tukijärjestelmänä toimivan sidekudoksen heikkenemisestä. Sidekudoksen heikentyessä ihosta tulee ohuempi ja vähemmän joustava. Eide kertoo sidekudoksen rakenteen vaikuttavan ihon sileyteen merkittävästi. Sidekudos rakentuu kollageenisäikeistä, ja peräti kahdeksankymmentä prosenttia ihosta koostuu kollageenista. Ihon oma kollageenituotanto heikkenee jo 25-vuotiaasta alkaen, ja vuosien kuluessa selluliitista tulee näkyvämpää.

– Selluliitti muodostuu rasvan työntyessä ihon sidekudoksen läpi. Mitä ohuempi iho ja mitä vähemmän se joustaa, sitä näkyvämmäksi selluliitti muuttuu, hän sanoo ja lisää, että monilla hoitomuodoilla voidaan vaikuttaa selluliittiin vähentävästi. – Mutta jos et mitenkään vaikuta selluliitin syntymiseen, on sillä taipumuksena myös aina palata takaisin. Anne Berit Eiden mielestä paras tapa ehkäistä ja vähentää selluliittia on ylläpitää ihon kollageenituotantoa. Se onnistuu tarttumalla ongelmaan sisältäpäin. – Syö terveellisesti ja tasapainoisesti. Huolehdi riittävästä antioksidanttien ja rasvahappojen saannista, ja nauti kollageenia lisäravinteena. Klinikallamme on hyvät kokemukset Oslo Skin Labin The Solution -kollageenivalmisteesta. Tekemissämme ihoskannauksissa olemme nähneet The Solutionin vaikuttavan positiivisesti ihon paksuuteen, ja asiakkaamme ovat kiitelleet valmisteen vaikuttavan yleisesti ihoon koko kehossa.

Näkyviä muutoksia kolmessa kuukaudessa

Entä Nadja – saiko hän toivomiaan tuloksia? Nadja havaitsi muutoksia ihossaan jo neljän viikon käytön jälkeen. Vaikkeivat muutokset olleetkaan vielä kovin näkyviä, riittivät ne hänelle perusteluksi valmisteen päivittäisen käytön jatkamiselle. Nyt pian kolme kuukautta The Solution -valmistetta käytettyään iloitsee Nadja hyvistä tuloksista.

– Selluliittia on huomattavasti aiempaa vähemmän, ja huomaan suuren eron ihon elastisuudessa. Kuvat eivät jätä mitään epäilyksen varaan: muutokset ovat näkyviä, hän hymyilee.

TheSolution_Appelsinhud.jpeg

Tutkimus osoittaa tehon

Oslo Skin Labin The Solution -kollageenivalmisteen vaikutusta testattiin kaksoissokkoutetussa, lumekontrolloidussa kliinisessä tutkimuksessa. Tutkimukseen osallistui 105 naista, iältään 24 ja 50 vuoden välillä. Tulokset osoittivat, että kuuden kuukauden säännöllinen The Solution -valmisteen käyttö paransi merkittävästi keskivaikeasta selluliitista kärsivien naisten ihoa.