RS495_OSL_Maria-Rantanen_02221_W-Article_1140x600.jpg

Kosmetologi Maria Rantasen ihonhoitovinkit

- Ihon syvimpiin kerroksiin pystyt nimenomaan vaikuttamaan sillä mitä syöt, sanoo Maria Rantanen, Cidesco- kosmetologi ja fytonomi. Ihon kokonaisvaltainen hoitaminen on aina kiinnostanut Mariaa. Mistä ihanteellinen ihonhoitorutiini koostuu ammattilaisen näkökulmasta? Lue alta Marian vinkit.

 

Ihonhoito sisältäpäin

Siinä missä ihon ulkoinen hoitaminen on tärkeää, niin sisäinen hoito on vähintään yhtä tärkeää. Yksikään kosmeettinen tuote ei pääse imeytymään ihon syvimpiin kerroksiin. Ihon syvimpiin kerroksiin pystyt nimenomaan vaikuttamaan sillä mitä syöt. Ja toki ravinnon laatu näkyy myös ihosi päälimmäisessä kerroksessa. 

Syö värikkäästi. Marjat, hedelmät ja vihannekset sisältävät lukuisia määriä kehollemme tärkeitä vitamiineja, antioksidantteja, kivennäisaineita ja kuituja. Iho tarvitsee näitä kaikkia voidakseen tasapainoisesti hyvin. Kokoa siis lautasellesi kaikki sateenkaaren värit. Ravinnon tulisi olla mahdollisimman monipuolista ja puhdasta. Prosessoitu ruoka sisältää paljon lisäaineita ja säilöntäaineita, jotka eivät palvele ihon hyvinvointia.

Iho tarvitsee pehmeitä rasvoja, koska niistä meillä useimmiten on puutetta. Pehmeää rasvaa saa mm. erilaisista kasviöljyistä, pähkinöistä, sieministä, kalasta ja avokadosta. Yleisesti ottaen saamme ravinnosta tarpeeksi rasvaa, mutta rasvan laatu on useimmiten ongelma. Syömme liikaa kovaa, tyydyttynyttä rasvaa ja liian vähän pehmeitä, tyydyttymättömiä rasvoja. Liian vähäinen hyvän rasvan saanti saattaa aiheuttaa ihon kuivumista ja altistaa erilaisille tulehdusperäisille iho-ongelmille.

Monipuolinen ravinto vaikuttaa suoraan myös suolistomme toimintaan. Mitä paremmin suolistomme voi, sitä paremmin voi myös iho.

Puhdistus

Ihonhoidon tärkeimpiä vaiheita on puhdistus ja valitettavasti aika monella tässä kohtaa mennään jo metsään. Käytetään aivan liian voimakkaita puhdistustuotteita, jotka vahingoittavat ihon hydrolipidikalvoa. Seurauksena tästä aiheutuu monia iho-ongelmia.

Kosteutus

Puhdistuksen jälkeen tärkeää on kosteuttaa ihoa oikeanlaisilla tuotteilla ja suojata kasvot ulkoisilta rasitteilta. Ihon kosteutuksessa on tärkeää tuoda iholle sekä vettä (janojuomaa) että rasvaa (ravintoa). Vesipohjainen kosteutus pitää pintakuivan ihon loitolla ja rasva (esim.kasvoöljyt) lukitsee kosteuden ihoon ja estää sen haihtumisen. Ulkoisista rasitteista aurinko on iholle kaikista haitallisin. UV-säteet aiheuttavat noin 80% ihon ikääntymisestä, joten auringolta suojautuminen on todella tärkeää.

Suurin virhe ihonhoidossa, jota jokaisen tulisi välttää
Käytetään tuotteita, jotka eivät sovi omalle iholle. Meillä kaikilla on yksilöllinen iho. Tuote joka sopii ystävällesi, ei välttämättä sovi sinulle. Parhain ja varmasti myös loppujen lopuksi edullisin tapa hankkia juuri omalle iholle sopivat tuotteet, on kääntyä ihonhoidon ammattilaisen puoleen.

Oma ihonhoitorutiinini

Ihon hoitaminen on minulle aina ollut enemmän terapeuttinen hetki, kun jokapäiväinen pakkopulla. Puhdistan kasvot, kosteutan ja suojaan ihon auringolta päivittäin. Lisäksi tehostan ihonhoidollisia tuloksia seerumeilla ja hoitonaamioilla. Kerran viikossa teen itselleni kotikasvohoidon, mikä pitää sisällään kasvokuorinnan, hieronnan esim. Gua Sha- lastalla ja naamion.

Rakastan tutkia tuotteiden ainesosaluetteloita ja vertailla tuotteita keskenään. Ammattini puolesta pääsen onneksi jatkuvasti testailemaan uusia tuotteita. Itse käytän pääosin luonnonkosmetiikkaa. Hiusväri taitaa olla tällä hetkellä ainut mikä on vielä synteettinen valmiste.

Käytän myös säännöllisesti kollageenilisää ja olen ollut todella tyytyväinen Oslo Skin Labin The Solution™-kollageeniin. Pidän eniten tuotteen ainesosaluettelosta, tai voisiko melkein sanoa sen puutteesta. Itse en käytä, enkä myöskään myy tuotteita, jotka sisältävät turhia täyte- ja säilöntäaineita, The Solution™ -valmiste sopii täydellisesti omien arvojeni kanssa. Keho ei hyödy lisäravinteiden sisältämistä täyteaineista, joten miksi turhaan syödä sellaisia tuotteita kun tarjolla on yksinkertaisia ja oikeasti toimivia tuotteita.

Tuotepakkaus tuo arkeen ihanaa, pientä luksusta! Ei voi kun hymyillä kun paketin avaa. Tuote on kaunis ja helppo käyttää. Olen ollut tähän todella tyytyväinen!