33781.jpg

Millainen kollageeni sopii ihon hyvinvoinnista huolehtimiseen?

Mitä eroa on eri kollageenityypeillä ja mistä on eniten hyötyä ihollesi?

Epäterveellinen ruokavalio ja huonot elämäntavat voivat vähentää kehon luonnollista kollageenituotantoa.

- Kollageeni on täysin olennaista ihon pysymiselle tasaisena, kiinteänä ja terveenä, kertoo Anne Berit Eide Oslo Hudpleieklinikk-hoitolasta.

Ihon rakennuspalikat

Kollageeni on yksi ihon tärkeimmistä rakennuspalikoista. Se muun muassa huolehtii kehon ja ihon kosteudesta, jotta kehomme eri toiminnot pystyisivät työskentelemään parhaalla mahdollisella tavalla. Jopa 75–80 prosenttia aineista, jotka eivät ole vettä, ovat erilaisia kollageeneja – niin kehossamme kuin ihossammekin. Kollageenin väheneminen synnyttää ryppyjä Kehomme tuottaa jatkuvasti uutta kollageenia, jolla se korjaa vahingoittunutta ihoa.

Luonnollisena osana ikääntymisprosessia kehon kollageenituotanto vähenee asteittain 25–30-vuotiaasta lähtien.

– Kun ihon tukirakenne heikkenee eikä kollageenikuituja ole enää yhtä tiiviisti kuin aiemmin, muodostuu ryppyjä. Iho menettää kiinteyttään ja veltostuu, kuvaa Eide.

– Selluliittia ilmestyy reisiin, pakaroihin ja käsivarsiin seurauksena kollageenin vähenemisestä. Onneksi ihon ikääntymisprosessia voi hidastaa terveellisen ruokavalion ja kollageenilisän avulla.

– Kollageenilisä auttaa ihoa rakentamaan tukijärjestelmäänsä uudelleen ja vähentää ikääntymisen aiheuttamia merkkejä, hän kertoo.

Kollageenityypillä on väliä

Eide toteaa markkinoilla olevan paljon erilaisia kollageenivalmisteita, mutta kaikki eivät sovellu ihon kollageenin rakennukseen.

– Kehossamme on monia eri tyyppisiä kollageenisidoksia, joista kaksi tavallisinta on tyypin 1 ja 2 sidokset. Tyypin 1 kollageenikuituja esiintyy muun muassa ihossa, hiuksissa ja kynsissä, kun taas tyyppi 2 on esimerkiksi nivelnesteen ja ruston tärkein komponentti. On myös tärkeää, että kollageeni on hydrolysoitua, eli että se on pilkottuna peptideihin, koska niitä ihomme pystyy hyödyntämään. Hydrolysoimattoman kollageenin polttaa kehomme samaan tapaan kuin minkä tahansa muun proteiinin.

– The Solution™ sisältää tyypin 1 kollageenia, jonka teho ryppyihin ja ihon vanhenemisen ehkäisemiseen on todistettu lukuisin tutkimuksin. Olemme vakuuttuneita tuloksista, jotka asiakkaamme ovat saaneet aloitettuaan kollageenilisän käytön. Tekemissämme 3D-ihoskannauksessa olemme päässeet todistamaan huomattavaa parannusta niin juonteiden syvyydessä kuin ihon kiinteydessä ja joustavuudessakin, iloitsee Eide.