OSL_Article_4_heart_salad_1140x600_0622_NL.jpg

Grillattu sydänsalaatti pistaasikastikkeella

Grillaus on loistava tapa nauttia hyvää ruokaa ulkona, ja se voi olla myös varsin terveellistä. Tämä grillattu sydänsalaatti sopii mainiosti lisukkeeksi tai alkupalaksi grillatessa, mutta se ei vaadi grilliä ollakseen herkullinen!

Ainesosat

Neljälle henkilölle:

  • 4 sydänsalaattia (pestynä ja leikattuna pystysuunnassa puoliksi)
  • 200 g voita (käytimme 100 g valkosipulivoita ja 100 g persiljavoita)*
  • 100 g pistaasipähkinöitä (kuorimattomia)
  • 1 munankeltuainen
  • oliiviöljyä
  • 1 sitruuna
  • 100 g yrttejä (ruohosipulia, tilliä, persiljaa jne.)
  • suolaa ja pippuria

*Tähän sopivat hyvin myös kasvipohjaiset vaihtoehdot, mikäli haluat hieman kevyemmän koostumuksen! 

Ohjeet

Poista salaatin ulkolehdet. Sulata voi isossa pannussa ja paista lehtiä voissa noin minuutin ajan. Kaada sulatettu voi ja lehdet sekä kaikki muut ainekset sydänsalaattia lukuun ottamatta tehosekoittimeen ja sekoita, kunnes saat kermaisen koostumuksen (pistaasikastike).

Paista sydänsalaattia keskilämmöllä, kunnes niissä on vaaleanruskea kuori. Voit tehdä tämän samassa pannussa, jossa keitit ensimmäiset lehdet, tai käyttää grilliä! Tarjoa sydänsalaatit pistaasikastikkeellla tarjoiltuna. Murskaa lisäksi halutessasi pistaasipähkinöitä koristeeksi.

Lisää reseptejä: