_A3A6806_reg_flat_1920x1080.jpg

Hoida päivettynyttä ihoa kollageenilla

Aurinko tekee ihmiselle hyvää, mutta sillä on myös haittavaikutuksia – UV-säteily on yksi merkittävimpiä ihon vanhenemisen vauhdittajia.

”Kasvojen ryppyjen syynä on useammin auringonotto kuin pelkkä ikääntyminen,” sanoo ihoterapeutti Ann Kristin Hansen. Koska UV-säteet haittaavat ihon luonnollista kollageenintuotantoa, auringonpalvominen edistää ryppyjen ja juonteiden syntymistä.

Kollageeni on proteiini, jota esiintyy kehossa luonnostaan. Kehon ja ihon kollageenipitoisuus alkaa laskea 30-vuotiaasta lähtien. Kollageeni on tärkein yksittäinen ryppyjä ehkäisevä sekä ihon kimmoisuutta säilyttävä tekijä. Ryppyjä ja juonteita alkaa syntyä, kun iho altistuu auringolle, saasteille tai tupakoinnille. Väärä ruokavaliokin vanhentaa ihoa. UV-säteet vaurioittavat myös ihosolujen perimää eli DNA:ta, mikä voi johtaa pigmenttiläiskien ja muiden värimuutoksien syntymiseen. "Lisäksi pitkäaikainen altistuminen auringolle häiritsee ihon omaa puolustusmekanismia, mikä tekee siitä alttiimman aknelle ja kuivumiselle", Hansen sanoo.

Päivettynyt iho kaipaa kollageenia

Ann Kristin Hansenilla on yli 20 vuoden kokemus ihonhoidon alalta. Hän on erityisen kiinnostunut siitä, miten erilaiset tuotteet vaikuttavat ihoon. ”Uskon ihon huolelliseen hoitamiseen sekä sisäisesti että ulkoisesti. Valitsen vain tuotteita, joiden vaikutuksen voin todella huomata.”

Päivettyneen ja ikääntyvän ihon hoitoon hän suosittelee sisäisesti nautittavaa kollageenivalmistetta, joka vaikuttaa ihon kuntoon kaikkialla kehossa. ”Olen perehtynyt kollageenilisistä tehtyihin tutkimuksiin ja todennut, että näyttö on vakuuttava. Sillä on tosin väliä, minkä laatuista kollageenia käytetään.”

Hansen viittaa kaksoissokkotutkimukseen, jossa tarkasteltiin hydrolysoidun Verisol-kollageenin vaikutuksia ihon kuntoon. Tulosten mukaan kahdeksan viikon välein tapahtuva kollageenivalmisteen päivittäinen saanti vähensi ryppyjen syvyyttä keskimäärin 20 prosentilla. Oslo Skin Labin The Solution Beauty Collagen sisältää juuri tätä hydrolysoitua Verisol-kollageenia.