Kollageenin merkitys iholle

Kollageeni on tärkeä osatekijä ihon sidekudoksessa. Sen määrä laskee valitettavasti ikääntymisen myötä.

Iho koostuu kolmesta kerroksesta. Kussakin kerroksessa on erityyppisiä soluja, joilla on oma tehtävänsä ja vaikutuksensa ihon ulkonäköön.

Orvaskesi:
Orvaskesi on ihon uloin näkyvä kerros. Tämän ohuen kerroksen tehtävänä on suojata kehoa ulkoisilta uhkatekijöiltä.

Verinahka:
Orvaskeden alla on verinahka, joka sisältää runsaasti kollageenia ja elastiinikuituja. Kollageenin luonnollinen väheneminen on osasyy siihen, että iho alkaa vanhemmiten rypistyä.

Ihonalaiskudos:
Ihon alimmainen kerros koostuu sidekudoksesta ja rasvasta. Rasvan määrä voi antaa viitteitä henkilön ravitsemustilasta (ali- tai ylipaino) ja se voi myös vaikuttaa ihon ulkonäköön.

Kolmekymppisten ihon kollageenin määrä alkaa laskea noin 1–2 prosentin vuosivauhtia. Lähinnä juuri tämän vuoksi ihon vastustuskyky haittavaikutuksia, kuten aurinkoa, saasteita, ruokavaliota ja tupakointia, vastaan heikkenee, ja iholle alkaa ilmestyä juonteita ja ryppyjä.

The Solution™ Anti-wrinkle collagen -tuotteen käyttöä suositellaan ihon vanhenemisen merkkien vähentämiseen ja ennaltaehkäisemiseen. Kollageeni on proteiini, jota esiintyy elimistössä luonnostaan. Se on ehdottomasti tärkein yksittäinen tekijä, joka auttaa säilyttämään ihon kimmoisana. Nuoren ihmisen iho voi sisältää jopa 80 % kollageenia.

 

The Solution® Anti-wrinkle collagen sisältää kollageenipeptidejä, jotka voivat parantaa ihon kimmoisuutta ja parantaa sen vastustuskykyä ulkoisia uhkia vastaan. Tutkimukset osoittavat, että ryppyjen syvyyttä voidaan vähentää säännöllisellä käytöllä.